Середня вартість борщу в Україні становить 103,3 гривні.
Жителі тільки третини українських регіонів можу приготувати борщ дешевше, ніж за 100 гривень. Найменше витрачають у Львівській області – 96,6 грн. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, інформує Ukr.Media.
Середня вартість борщу в Україні становить 103,3 гривні.
Для оцінки брався такий рецепт: свинина – 600 гр, картопля і буряк – по 500 гр, капуста – 300 гр, морква і цибуля – 200 г, томатна паста – 3 столові ложки, вода питна – 3,5 – 4 л, сметана – 250 гр.
Киянам традиційне українське блюдо обходиться в 115,4 гривень.
Для приготування борщу жителям Одеській області потрібно запасися 110,9 грн. У Харківській трохи менше – 108 грн. У Закарпатській – 106,4 грн, Хмельницькій – 104,8 грн, Луганської – 104,4 грн.
"В Сумській області приготувати борщ коштує 104,3 гривні, Кіровоградській – 104,1 гривні, Херсонській – 103,9 гривні, Полтавській – 103,5 гривні, Чернігівській – 102,6 гривні. Жителям Київської області потрібно 102,5 гривень, щоб приготувати українське блюдо. В Івано-Франківської, Волинської, Дніпропетровської, Чернівецької, Тернопільської, Житомирської та Львівській областей – менше 100 гривень", – написав Дорошенко.
Коментарі